Kulinaria
Wołowina
Każdy kto zna smak dobrze przyrządzonego soczystego steka wołowego wie, że jest to mięso o niepowtarzalnym smaku. Szczególnie dotyczy to wołowiny pochodzącej z ras mięsnych, która jest o niebo smaczniejsza od wołowiny z ras mlecznych. Wołowina jest bardzo uniwersalna. Oprócz niezrównanych w smaku i aromacie steków, rolad oraz giczy można z niej przyrządzać wyśmienite buliony, zupy i sosy.
Najlepsze mięso wołowe pochodzi od młodych sztuk. Na jej jakość ma wpływ wiele czynników takich jak:
• Rasa
• Wiek
• Warunki hodowli
• Prawidłowy ubój i dojrzewanie mięsa
• Przechowywanie mięsa
W dziale kulinarnym na naszej stronie w przystępny sposób chcemy przedstawić walory mięsa wołowego. Prezentujemy takie informacje jak podział tusz wołowych, rady i porady kulinarne. Planujemy dodawać ciekawe przepisy na przyrządzenie pysznej wołowiny.