›  Wyszukiwarka

Wyszukiwarka - 'Charolaise'

Aktualna oferta sprzedaży



Aktualnie oferujemy do sprzedaży: odsadki (byczki CH/LM/mieszańce) ekologiczna sianokiszonka ekologiczne siano

więcej »

 

Ekologiczne bydło



Oferujemy do sprzedaży odsadki rasy Charolaise i Limousine, głównie byczków, w wieku od 7 do 8 m-cy, o średniej wadze od 270 kg. Jałówki pozostawiamy do rozrodu stada. Dzięki dobrej jakości pasz nasze bydło ma duże przyrosty dobowe.

więcej »

 

Filozofia



Nasza filozofia oparta jest na gospodarowaniu sprzyjającemu budowaniu zrównoważonego ekosystemu, w którym mieszka człowiek. Próbujemy stworzyć wyjątkowe miejsce, w którym ludzie żyją w zgodzie z naturą, czerpiąc jednocześnie z jej dobrodziejstw.

więcej »

 

Gospodarstwo Pacółtowo a ekologia



Rolnictwo ekologiczne jest specyficzną formą gospodarowania i produkcji żywności. Żywność wytwarzana jest metodami naturalnymi w czystym i bezpiecznym środowisku, bez nawozów sztucznych i syntetycznych środków ochrony roślin, antybiotyków....

więcej »

 

Historia gospodarstwa



Pacółtowo (niem. Groβ Pötzdorf), to niewielka wieś pięknie położona wśród łagodnie pofalowanych wzgórz pokrytych rozległymi łąkami i lasami, nieopodal Parku Krajobrazowego Wzgórz Dylewskich. Jej początki datuje się na rok 1325.

więcej »

 

Hodowla bydła w Pacółtowie



Gospodarstwo w Pacółtowie prowadzi hodowlę bydła mięsnego rasy Charolaise i Limousine. Hodowla odbywa się na obszarze ponad 1000 ha, gdzie na łąkach i pastwiskach wypasa się nasze bydło.

więcej »

 

O Gospodarstwie



Gospodarstwo Pacółtowo zajmuje się produkcją roślinną, a także hodowlą bydła mięsnego rasy Charolaise i Limousine. Szczegółowe informacje o hodowli bydła oraz o samym Gospodarstwie Pacółtowo znajdują się na innych zakładkach naszej strony.

więcej »

 

Rasa Charolaise



Bydło rasy Charolaise zostało wyhodowane w centralnej Francji, w regionie Saone et Loire, a wywodzi się bezpośrednio od bydła roboczego z okolic Charolaise. Od 1920 roku Charolaise wykorzystywane jest wyłącznie w kierunku mięsnym.

więcej »

 
 
« wstecz